24 Eki 2008

FORMANIN GERÇEK SAHİPLERİ ''3''










Seyir Defteri


24 Ekim Cuma

20:00 Beşiktaş - Sivasspor (Lig Tv)
21:30 B.Leverkusun - Köln (Kanal 24)

25 Ekim Cumartesi

14:00 Everton - M.United (Spormax)
16:30 B.Münih - Wolfsburg (Kanal 24)
17:00 W.Bromwıch - Hull City (Spormax)
19:00 Fenerbahçe - Bursaspor (Lig Tv)
19:30 Blackburn R. - Middlesbrough (Spormax)
20:00 Rennes - Le Mans (Kanal A)
21:30 Juventus - Torino (Ntv Spor)
22:00 Toulouse - Monaco (Kanal A)
23:00 Barcelona - Almeira (Ntv)

26 Ekim Pazar

16:00 İnter - Genoa (Ntv Spor)
16:00 Trabzonspor - Gaziantepspor (Lig Tv)
15:30 Chelsea - Liverpool (Spormax)
18:00 Hoffenheim - Hamburg (Kanal 24)
18:00 Recreativo - Valencia (Ntv Spor)
18:00 West Ham - Arsenal (Spormax)
19:00 Eskişehirspor - Galatasaray (Lig Tv)
20:00 Villarreal - A.Madrid (Ntv Spor)
22:00 Marsilya - Psg (Kanal A)
21:00 Benfica - Naval (Spormax)
22:00 R.Madrid - A.Bilbao (Ntv Spor)

23 Eki 2008

FORMANIN GERÇEK SAHİPLERİ ''2''







Telaş Vs Umut


Onlar telaşla baktı biz umutla.
Bu gün o top yine gol olsun...

Onlar(ın) Gecesi


Kadıköy zincirinin ilk halkasını oluşturmak için çıkıyor Ali Sami Yen'e. Tüm hesaplar kazanmak için. Bu sezon yerinde transferlerle ne kadar çok başarılı olmak istediğini gösteren sarı kırmızılılar, şampiyonlar ligine şok bir başlangıçla elendiler. Kalan tek avrupa hedefi ise bu akşam Türkiye saati ile 21:15'de Olympiakos ile başlayacakları Uefa kupası maçları. Tüm futbolcular ve yönetim finalin Kadıköyde oynanacak olmasının kendileri için çok anlamlı olduklarını söylüyorlar.
Yazılanlara bakıldığı zaman Olympiakos'un yedi eksikle geldiği söyleniyor ki bence yedi eksik değil üç eksikle gelmiştir. Bu yedi eksik yazılanların içince Uefa kadrosuna alınmayanlarda var. Üç eksik Galatasaray için güzel bir durum. Djordjeviç takımın kaptanı, iyi bir dağıtıcı. İstanbula getirilmedi. Dudu önemli orta alan oyuncusu. Günlerdir sakat. İstanbula getirilmedi. Ve Leonardo kanat oyuncuları son maçta sakatlandı. İstanbula getirilmedi. Son olarak Stoltidis neden İstanbula getirilmedi meçhul. Son maçta forma şansı bulmuştu.
Galatasaray'ın bu maça hazır olup olmadığını kestirmek çok zor. Son hafta Trabzonspor'a karşı alınan üç - sıfırlık galibiyet bir çok kişiyi tatmin etmedi. Oynanan futbolun kimseyi yanıltmaması gerektiğinde bir çok kişi hem fikir oldu. Galatasaray'ın görülen en büyüz zaafı defansif anlamda. Orta alanın önemli isimleri sakat olunca ki bu isimler defansif özellikteki isimler, takımın ileri uç oyuncularının defas yapma yeteneği yeterli olmadığı için Galatasaray takımı bol pozisyon veriyor. Bu durumun bu maçta tekrarlanması durumunda maç istenilmeyen bir hal alabilir. Olympiakos takımının hızlı oyuncuları Trabzonspor'un kaçırdıkları kaçırmayabilir. Bu kadro ile pek gol sıkıntısı çekmiyor sarı kırmızılı takım. Lincoln'ün son haftalarda sergilediği futbol, Baroş'un yırtıcılığı, Kewell'ın kanatlardan baskısı, Arda'nın becerisi, Ayhan'ın çalışkanlığı, Meira'nın tecrübesi, Servet'in defansı bu maçı Galatasaray'a kazandıracaktır diyorum.
İyi bir başlangıç ve güzel bir skor....


22 Eki 2008

Maviler Vs Turuncular



Chelsea, Türkiye saati ile 21:45'de Roma'yı konuk edecek Stamford Bridge'e. Kuşkusuz gecenin en önemli maçlarından birisi olacak. Premier ligi şu anda sırtlamış durumdalar. Her geçen yıl gücünü güç katmaya devam ediyorlar. Roma için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Seri A'da yedi puan ile on dörtüncü sırada bulunuyorlar. Keza şampiyonlar ligine de Cluj mağlubiyeti ile başladılar. Bordeaux galibiyeti belki de demir atmalarına engel oldu.







Oynanan son lig maçlarında Chelsea Middlesbrough'yu deplasmanda farklı mağlup etti. Roma ise kendi evinde inter'e farklı mağluğ oldu. Seri A'da takımlar genelde defansif bir futbol sergiliyorlar. Bol göllü maçları seyretmek pek mümkün olmuyor. Premier lig'de gollü geçen maç sayısı daha fazla, atak futboldan yanalar. Seyir zevki güzel olacak maçlardan. Lampard, Deco ve Anelkalı maviler mi yoksa Totti, Aquilani ve Taddeili turuncular mı ?

Gheorghe Hagi, Sakal, Hüzün, Ölüm...


nerden düştü gece gece bilmiyorum bu adam aklıma. gheorghe hagi, babası vefaat ettiği zaman bırakmış bu sakalı. romanya'daki bir geleneğe göre ölen atanın yası, 40 gün sakal bırakmakla tutuluyormuş. ya hagi vefaat etse! heralde en çok etkilenecek olan güruh bizim kuşak olur. efsane galatasaray kadrosunun efsane futbolcusu hagi; ölmeni isteyecek en son kişiler yazıyor bu yazıları...

fenerbahçe 2 - 5 arsenal











fenerbahçe 5 gol yedi keza atabilirdi de. ama gözün gördüğü gönülün de katlanmakta güçlük çektiği bir futbol sergiledi. diğer bir gerçeklik ise: arsene wenger tabii ki.
uefa.com da sadece bu fotoğraflar vardı maç bitiminde. fenerbahçe'nin gol sonrası sevinç fotoğraflarını göremedim. http://www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=15276/match=302733/report=rp.html

21 Eki 2008

Calderon Ve Torres




Önce Calderon aldı cezayı. İleri bir tarihe alındı. Şimdi Torres sakatlandı. O da ileri bir tarihe alındı. Vicente Calderon'un cezasının ileri alınması bu maç için sevindirici oldu fakat Torres'in sakatlanmasının pek iyi olduğu söylenemez. (Futbol severler için) Atletico için de aynı şey geçerli mi ? Onlarda üzülmüş müdür bu sakatlık için ?

Diego Armando Maradona


blog açtık, yazılar yazdık, yazıyoruz ve bir aksilik olmaz ise yazmaya da devam edeceğiz ama onun adını anmadan olmaz heralde. bakın birisi onun için ne diyor: '' biz tanrı'nın arjantin milli takımı taraftarı olduğunu düşünürdük, tabii ki maradona takıma dahil olana kadar.''

Theo Walcott


Nasıl tarife başlanır bilemiyorum. On dokuz yaşında daha. Biraz iddalı olacak ama bence dünyanın en hızlısı. Adam on vitesli sanki, koştukça hızlanıyor, hızlandıkça top ayağına yapışıyor, yapıştıkça gol oluyor. Eğer bu akşam Fenerbahçe'mize karşı oynarsa önlem almamız gerekenlerin başında geliyor. Kadıköy'de fırtına esmeden tedbirimizi almalıyız.





Seyir Defteri


21 Ekim 2008

19:30 Zenit - B.Borisov (Futbol Smart)

21:45 Fenerbahçe - Arsenal (Star Tv)

21:45 Juventus - R. Madrid (Futbol Smart)

21:45 B.Münih - Fiorentina (Tv Smart 23:45 Banttan)

22 Ekim 2008

21:45 Chelsea - Roma (Tv Smart)

21:45 Basel - Barcelona (Cnn Türk)

21:45 Atletico Madrid - Liverpool (Star Tv)

21:45 PSV - Marsilya (Futbol Smart)

20 Eki 2008

Derbi (2)



Yazılan, çizilen, konuşulan... Hepsini bir kenara bırakalım. Bireysel yeteneklerdi dün akşam maçı kazandıran. Çok mu iyi futbol oynadı Galatasaray ? Cevabı herkese göre değişebilir. (Ama fikrim çok iyi oynamadığı yönünde) Bursaspor maçından daha iyiydi. Yirmi altıncı dakikada Arda'nın muhteşem golü, olağan üstü vuruşu maçın seyrini bir anda değiştirdi. Hoş kaleye atılan şut mu yoksa ortaya atılan şut mu kestirmek zor. Ama bunu konuşmak yerine golün seyrini tercih ederim. Usta ayakların fazla olması ve bu ayakların iyi çalışması belki de maçı farklı kılan. Şu bir gerçek ki takımınızda Lincoln, Kewell, Baroş, Arda hatta bu isimlerin arasına Aydın'ı da ekleyebiliriz, gibi ayaklarınız varsa rakip kim olursa olsun her zaman galip gelebilirsiniz. Bu şansınız sürekli vardır. üç puan hak sahibine gitti.


Onların her zaman arkalarında olduklarını biliyorlar...



19 Eki 2008

Derbi


Yaşadığı kaos ortamından yardımcı antrenörlerinin görevine son vererek çıkan Galatasaray Ali Sami Yen'de 25.650 kişinin önünde karedenizin güçlü ekibi Trabzonspor'u ağırlıyor. Karadeniz temsilcisi oynadığı altı maçın beşini kazandı beraberliği ise Beşiktaş karşısında alarak lige çok iyi bir başlangıç yaptılar.Trabzonspor'un bu başlangıcı Hamili Abdullahlı Tolunaylı Ünallı yılları hatırlatmadı değil. Her iki takımda da ilk kez bu derbide oynayacak futbolcular var her iki ekipte yeni oyuncularla mücadele edecekler ancak bu maçta değişmeyecek tek şey derbinin heycanı ve sıcaklığı... İki takım arasında Ali Sami Yen'de oynanan maçların 18'ini Galatasaray 9'unu Trabzonspor alırken 7 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Saat 19.00 da başlayacak maçta Trabzonspor zirvedeki yerini kuramak isterken Galatasaray ise kötü gideşe dur diyerek çıkışa geçmek isteyecek... şimdiden herkese iyi seyirler

El Payaso


Arjantin futbolunun dünyaya sunduğu önemli futbolculardan biridir. 1979 yılında ülkesi Arjantin'de doğar. Ailesinden mi bilinmez tıp eğitimini yarıda bırakıp futbolun büyülü dünyasına girer. Ailesinden mi diyorum çünkü kendi gibi babası ve kardeşide futbolcuydu ve hepsinin ilk yuvası Arjantin'in efsane takımı River Plate. Hatta bir dönem Pablo ile kardeşi River için mücadele verirler.Bir dönem ofansif orta saha oyuncusu dendiği zaman akla ilk gelen futbolcu şüphesiz 'paylaço' lakabı ile anılan Pablo Cesar Aimar ki hala benim için dünyanın en iyi oyuncusudur. Avrupaya birçok oyuncu sunan River buna bir yenisini daha ekleyerek (bence bu oyuncuların en yeteneklisi pablo aimar) Aimar'ı İspanya'nın köklü takımlarından Valencia'ya gönderdi. Arjantinli her oyuncu gibi oda İspanya'da oynamak istiyordu bu transferle hayalleri gerçekleşmiş oldu. Burada harika 5 sezon geçiren Aimar 2 la liga şampionluğu uefa ve süper kupayı kaldırarak Valencia taraftarının sevgilisi haline geldi. Maradona'nın onun hakkında söylediği bir söz vardır ki bu zaten herşeyi anlatıyor ' para veripte izleyeceğim tek futbolcu'...Pablo Aimar kulup başarısının yanı sıra Arjantin milli takımındada görev alıyordu 2002-2006 dünya kupasında arjantin için mücadele etti. Son yıllarda ise nedendir bilinmez Aimar milli formaya hasret kaldı umarım Pablo yeniden fark edilerek milli takıma kavuşur ... Bu arada Valencia'da başarıların ardından yaprak dökümü başladı bunlardan biride Aimar'dı onun için Valencia rüyası bitmişti . 12 milyon euro gibi yüksek bir tranfer ücretiyle başka bir İspanyol takımı Real Zaragoza'ya transfer oldu.Burada 2 sezon geçirdi ama istediği başarıyı yakalayamadı çünkü Pablo'nun yakasını sakatlıklar bırakmadı. Zaragoza La Liga'ya veda ediyordu bunda en büyük etken tabiki Aimar'ın takımdaki yerini alamamasıydı. Pablo Cesar Aimar birtürlü kendine gelemedi ve Zaragoza macerasınada son vererek Portekiz'in ünlü takımı Benfica'ya transfer oldu. Artık o Benfica'nın 10 numarası ve hucumdaki en önemli silahı. Sezona çok iyi başlangıç yapamayan Benfica Pablo Aimar (paylaço) ile kendine gelecektir kısa süre içinde...

24 Eki 2008

FORMANIN GERÇEK SAHİPLERİ ''3''










Seyir Defteri


24 Ekim Cuma

20:00 Beşiktaş - Sivasspor (Lig Tv)
21:30 B.Leverkusun - Köln (Kanal 24)

25 Ekim Cumartesi

14:00 Everton - M.United (Spormax)
16:30 B.Münih - Wolfsburg (Kanal 24)
17:00 W.Bromwıch - Hull City (Spormax)
19:00 Fenerbahçe - Bursaspor (Lig Tv)
19:30 Blackburn R. - Middlesbrough (Spormax)
20:00 Rennes - Le Mans (Kanal A)
21:30 Juventus - Torino (Ntv Spor)
22:00 Toulouse - Monaco (Kanal A)
23:00 Barcelona - Almeira (Ntv)

26 Ekim Pazar

16:00 İnter - Genoa (Ntv Spor)
16:00 Trabzonspor - Gaziantepspor (Lig Tv)
15:30 Chelsea - Liverpool (Spormax)
18:00 Hoffenheim - Hamburg (Kanal 24)
18:00 Recreativo - Valencia (Ntv Spor)
18:00 West Ham - Arsenal (Spormax)
19:00 Eskişehirspor - Galatasaray (Lig Tv)
20:00 Villarreal - A.Madrid (Ntv Spor)
22:00 Marsilya - Psg (Kanal A)
21:00 Benfica - Naval (Spormax)
22:00 R.Madrid - A.Bilbao (Ntv Spor)

23 Eki 2008

FORMANIN GERÇEK SAHİPLERİ ''2''







Telaş Vs Umut


Onlar telaşla baktı biz umutla.
Bu gün o top yine gol olsun...

Onlar(ın) Gecesi


Kadıköy zincirinin ilk halkasını oluşturmak için çıkıyor Ali Sami Yen'e. Tüm hesaplar kazanmak için. Bu sezon yerinde transferlerle ne kadar çok başarılı olmak istediğini gösteren sarı kırmızılılar, şampiyonlar ligine şok bir başlangıçla elendiler. Kalan tek avrupa hedefi ise bu akşam Türkiye saati ile 21:15'de Olympiakos ile başlayacakları Uefa kupası maçları. Tüm futbolcular ve yönetim finalin Kadıköyde oynanacak olmasının kendileri için çok anlamlı olduklarını söylüyorlar.
Yazılanlara bakıldığı zaman Olympiakos'un yedi eksikle geldiği söyleniyor ki bence yedi eksik değil üç eksikle gelmiştir. Bu yedi eksik yazılanların içince Uefa kadrosuna alınmayanlarda var. Üç eksik Galatasaray için güzel bir durum. Djordjeviç takımın kaptanı, iyi bir dağıtıcı. İstanbula getirilmedi. Dudu önemli orta alan oyuncusu. Günlerdir sakat. İstanbula getirilmedi. Ve Leonardo kanat oyuncuları son maçta sakatlandı. İstanbula getirilmedi. Son olarak Stoltidis neden İstanbula getirilmedi meçhul. Son maçta forma şansı bulmuştu.
Galatasaray'ın bu maça hazır olup olmadığını kestirmek çok zor. Son hafta Trabzonspor'a karşı alınan üç - sıfırlık galibiyet bir çok kişiyi tatmin etmedi. Oynanan futbolun kimseyi yanıltmaması gerektiğinde bir çok kişi hem fikir oldu. Galatasaray'ın görülen en büyüz zaafı defansif anlamda. Orta alanın önemli isimleri sakat olunca ki bu isimler defansif özellikteki isimler, takımın ileri uç oyuncularının defas yapma yeteneği yeterli olmadığı için Galatasaray takımı bol pozisyon veriyor. Bu durumun bu maçta tekrarlanması durumunda maç istenilmeyen bir hal alabilir. Olympiakos takımının hızlı oyuncuları Trabzonspor'un kaçırdıkları kaçırmayabilir. Bu kadro ile pek gol sıkıntısı çekmiyor sarı kırmızılı takım. Lincoln'ün son haftalarda sergilediği futbol, Baroş'un yırtıcılığı, Kewell'ın kanatlardan baskısı, Arda'nın becerisi, Ayhan'ın çalışkanlığı, Meira'nın tecrübesi, Servet'in defansı bu maçı Galatasaray'a kazandıracaktır diyorum.
İyi bir başlangıç ve güzel bir skor....


22 Eki 2008

Maviler Vs Turuncular



Chelsea, Türkiye saati ile 21:45'de Roma'yı konuk edecek Stamford Bridge'e. Kuşkusuz gecenin en önemli maçlarından birisi olacak. Premier ligi şu anda sırtlamış durumdalar. Her geçen yıl gücünü güç katmaya devam ediyorlar. Roma için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Seri A'da yedi puan ile on dörtüncü sırada bulunuyorlar. Keza şampiyonlar ligine de Cluj mağlubiyeti ile başladılar. Bordeaux galibiyeti belki de demir atmalarına engel oldu.







Oynanan son lig maçlarında Chelsea Middlesbrough'yu deplasmanda farklı mağlup etti. Roma ise kendi evinde inter'e farklı mağluğ oldu. Seri A'da takımlar genelde defansif bir futbol sergiliyorlar. Bol göllü maçları seyretmek pek mümkün olmuyor. Premier lig'de gollü geçen maç sayısı daha fazla, atak futboldan yanalar. Seyir zevki güzel olacak maçlardan. Lampard, Deco ve Anelkalı maviler mi yoksa Totti, Aquilani ve Taddeili turuncular mı ?

Gheorghe Hagi, Sakal, Hüzün, Ölüm...


nerden düştü gece gece bilmiyorum bu adam aklıma. gheorghe hagi, babası vefaat ettiği zaman bırakmış bu sakalı. romanya'daki bir geleneğe göre ölen atanın yası, 40 gün sakal bırakmakla tutuluyormuş. ya hagi vefaat etse! heralde en çok etkilenecek olan güruh bizim kuşak olur. efsane galatasaray kadrosunun efsane futbolcusu hagi; ölmeni isteyecek en son kişiler yazıyor bu yazıları...

fenerbahçe 2 - 5 arsenal











fenerbahçe 5 gol yedi keza atabilirdi de. ama gözün gördüğü gönülün de katlanmakta güçlük çektiği bir futbol sergiledi. diğer bir gerçeklik ise: arsene wenger tabii ki.
uefa.com da sadece bu fotoğraflar vardı maç bitiminde. fenerbahçe'nin gol sonrası sevinç fotoğraflarını göremedim. http://www.uefa.com/competitions/ucl/fixturesresults/round=15276/match=302733/report=rp.html

21 Eki 2008

Calderon Ve Torres




Önce Calderon aldı cezayı. İleri bir tarihe alındı. Şimdi Torres sakatlandı. O da ileri bir tarihe alındı. Vicente Calderon'un cezasının ileri alınması bu maç için sevindirici oldu fakat Torres'in sakatlanmasının pek iyi olduğu söylenemez. (Futbol severler için) Atletico için de aynı şey geçerli mi ? Onlarda üzülmüş müdür bu sakatlık için ?

Diego Armando Maradona


blog açtık, yazılar yazdık, yazıyoruz ve bir aksilik olmaz ise yazmaya da devam edeceğiz ama onun adını anmadan olmaz heralde. bakın birisi onun için ne diyor: '' biz tanrı'nın arjantin milli takımı taraftarı olduğunu düşünürdük, tabii ki maradona takıma dahil olana kadar.''

Theo Walcott


Nasıl tarife başlanır bilemiyorum. On dokuz yaşında daha. Biraz iddalı olacak ama bence dünyanın en hızlısı. Adam on vitesli sanki, koştukça hızlanıyor, hızlandıkça top ayağına yapışıyor, yapıştıkça gol oluyor. Eğer bu akşam Fenerbahçe'mize karşı oynarsa önlem almamız gerekenlerin başında geliyor. Kadıköy'de fırtına esmeden tedbirimizi almalıyız.





Seyir Defteri


21 Ekim 2008

19:30 Zenit - B.Borisov (Futbol Smart)

21:45 Fenerbahçe - Arsenal (Star Tv)

21:45 Juventus - R. Madrid (Futbol Smart)

21:45 B.Münih - Fiorentina (Tv Smart 23:45 Banttan)

22 Ekim 2008

21:45 Chelsea - Roma (Tv Smart)

21:45 Basel - Barcelona (Cnn Türk)

21:45 Atletico Madrid - Liverpool (Star Tv)

21:45 PSV - Marsilya (Futbol Smart)

20 Eki 2008

Derbi (2)



Yazılan, çizilen, konuşulan... Hepsini bir kenara bırakalım. Bireysel yeteneklerdi dün akşam maçı kazandıran. Çok mu iyi futbol oynadı Galatasaray ? Cevabı herkese göre değişebilir. (Ama fikrim çok iyi oynamadığı yönünde) Bursaspor maçından daha iyiydi. Yirmi altıncı dakikada Arda'nın muhteşem golü, olağan üstü vuruşu maçın seyrini bir anda değiştirdi. Hoş kaleye atılan şut mu yoksa ortaya atılan şut mu kestirmek zor. Ama bunu konuşmak yerine golün seyrini tercih ederim. Usta ayakların fazla olması ve bu ayakların iyi çalışması belki de maçı farklı kılan. Şu bir gerçek ki takımınızda Lincoln, Kewell, Baroş, Arda hatta bu isimlerin arasına Aydın'ı da ekleyebiliriz, gibi ayaklarınız varsa rakip kim olursa olsun her zaman galip gelebilirsiniz. Bu şansınız sürekli vardır. üç puan hak sahibine gitti.


Onların her zaman arkalarında olduklarını biliyorlar...



19 Eki 2008

Derbi


Yaşadığı kaos ortamından yardımcı antrenörlerinin görevine son vererek çıkan Galatasaray Ali Sami Yen'de 25.650 kişinin önünde karedenizin güçlü ekibi Trabzonspor'u ağırlıyor. Karadeniz temsilcisi oynadığı altı maçın beşini kazandı beraberliği ise Beşiktaş karşısında alarak lige çok iyi bir başlangıç yaptılar.Trabzonspor'un bu başlangıcı Hamili Abdullahlı Tolunaylı Ünallı yılları hatırlatmadı değil. Her iki takımda da ilk kez bu derbide oynayacak futbolcular var her iki ekipte yeni oyuncularla mücadele edecekler ancak bu maçta değişmeyecek tek şey derbinin heycanı ve sıcaklığı... İki takım arasında Ali Sami Yen'de oynanan maçların 18'ini Galatasaray 9'unu Trabzonspor alırken 7 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Saat 19.00 da başlayacak maçta Trabzonspor zirvedeki yerini kuramak isterken Galatasaray ise kötü gideşe dur diyerek çıkışa geçmek isteyecek... şimdiden herkese iyi seyirler

El Payaso


Arjantin futbolunun dünyaya sunduğu önemli futbolculardan biridir. 1979 yılında ülkesi Arjantin'de doğar. Ailesinden mi bilinmez tıp eğitimini yarıda bırakıp futbolun büyülü dünyasına girer. Ailesinden mi diyorum çünkü kendi gibi babası ve kardeşide futbolcuydu ve hepsinin ilk yuvası Arjantin'in efsane takımı River Plate. Hatta bir dönem Pablo ile kardeşi River için mücadele verirler.Bir dönem ofansif orta saha oyuncusu dendiği zaman akla ilk gelen futbolcu şüphesiz 'paylaço' lakabı ile anılan Pablo Cesar Aimar ki hala benim için dünyanın en iyi oyuncusudur. Avrupaya birçok oyuncu sunan River buna bir yenisini daha ekleyerek (bence bu oyuncuların en yeteneklisi pablo aimar) Aimar'ı İspanya'nın köklü takımlarından Valencia'ya gönderdi. Arjantinli her oyuncu gibi oda İspanya'da oynamak istiyordu bu transferle hayalleri gerçekleşmiş oldu. Burada harika 5 sezon geçiren Aimar 2 la liga şampionluğu uefa ve süper kupayı kaldırarak Valencia taraftarının sevgilisi haline geldi. Maradona'nın onun hakkında söylediği bir söz vardır ki bu zaten herşeyi anlatıyor ' para veripte izleyeceğim tek futbolcu'...Pablo Aimar kulup başarısının yanı sıra Arjantin milli takımındada görev alıyordu 2002-2006 dünya kupasında arjantin için mücadele etti. Son yıllarda ise nedendir bilinmez Aimar milli formaya hasret kaldı umarım Pablo yeniden fark edilerek milli takıma kavuşur ... Bu arada Valencia'da başarıların ardından yaprak dökümü başladı bunlardan biride Aimar'dı onun için Valencia rüyası bitmişti . 12 milyon euro gibi yüksek bir tranfer ücretiyle başka bir İspanyol takımı Real Zaragoza'ya transfer oldu.Burada 2 sezon geçirdi ama istediği başarıyı yakalayamadı çünkü Pablo'nun yakasını sakatlıklar bırakmadı. Zaragoza La Liga'ya veda ediyordu bunda en büyük etken tabiki Aimar'ın takımdaki yerini alamamasıydı. Pablo Cesar Aimar birtürlü kendine gelemedi ve Zaragoza macerasınada son vererek Portekiz'in ünlü takımı Benfica'ya transfer oldu. Artık o Benfica'nın 10 numarası ve hucumdaki en önemli silahı. Sezona çok iyi başlangıç yapamayan Benfica Pablo Aimar (paylaço) ile kendine gelecektir kısa süre içinde...