27 Şub 2009

Son Yudum Sarhoşluğu

Dün geceyi kelimelere döküp anlatmak inanın benim için çok zor. Nedir bu maçı bu denli manalı yapan diye soranlarınız olacaktır. Galatasaray elbette Bordeaux'dan daha iyi bir takım.Daha saniyeler olmuşken mağlup duruma düşmek ilk yarı bittiği zaman 2-1 galip olmak akıl almaz iki gol yeyip 3-3 olan bir maç ve son dakikada gelen galibiyet golü. İşte bunlar bu maçı bu denli anlamlı kılan. Galibiyet golü Sabri'den geldi ona teşekkür ediyorum. Ama Sabri konusundaki düşüncelerim değişmedi sözlerimin arkasındayım.Galatasaray'da oynamak herkese nasip olmaz. 

Dün gecenin toplu sonuçları; 

Galatasaray 4-3 Bordeaux
Metalist 2-0 Sampdoria
CSKA 2-0 Aston Villa
Hamburg 1-0 Nijmegen
Twente 0-1 Marsilya (Pn. 6-8)
Wolfsburg 1-3 PSG
Milan 2-2 W. Bremen
Stuttgart 1-2 Zenit
Man. City 2-1 FC Kopenhag
Standart Liege 1-1 Braga
Udinese 2-1 Lech Poznan
Ajax 1-1 Fiorentina
St Etienne 2-1 Olympiakos
Deportivo 1-3 Aalborg
Tottenham 1-1 Shakhtar Donetsk
Valencia 2-2 D. Kiev

Not: Yukarıdaki resim özlenmişliğin yüzüdür.

26 Şub 2009

EN KIRMIZI OLANLAR

21 hafta geride kaldı.Küçük bir istatistik hazırladım. Bu haftaya kadar Süper Ligde en çok kırmızı kart gören oyuncular hakkında. Üç oyuncu başı çekiyor.İlginç olanı bu oyuncuların ikisi Galatasaray'lı diğeri ise eski Galatasaray'lı. Yoksa bu bir işaret mi ? Şakayı bir kenara bırakıp istatistikleri yazalım;

1 : Ayhan Akman - 2 kırmızı kartı var. 19 maçta görev almış. 1678 dakika sahada kalmış ve ayrıca 7 sarı kart görüp 1 de gol atmış.
2 : Cassio Lincoln - 2 kırmızı kartı var. 15 maçta görev almış. 1183 dakika sahada kalımış ve ayrıca 4 sarı kart görüp 8 de gol atmış.
3 : Cihan Haspolatlı - 2 kırmızı kartı var. 19 maçta görev almış. 1678 dakika sahada kalmış ve ayrıca 3 sarı kart görüp 2 de gol atmış.

DÜMEN KAPTANDA

Hafta başında geldi Galatasaray'a.İlk maçı maratonun en zorlu etabı.0-0 biten Bordeaux maçının Ali Samiyen'de ki rövanş mücadelesi. Galatasaray'da teknik adam olarak başlayacağı ilk maç olacak.Galip gelemediği takdirde hem kendi için hem de Galatasaray için kötü bir başlangıç olacak. 

Bülent Korkmaz'ın şanssız bir dönemde geldiğini düşünüyorum.Kocaelispor karşısında alınan tarihi mağlubiyet hem takımı, hem yönetim,i hem de taraftarı yıpratmış durumda.Bu kargaşanın hemen akabinde bu gün uefa kupasına devam yada tamam maçına çıkması, bu maçın ilk maçı olması efsane kaptan için bir şanssızlık olarak görüyorum.Bu kargaşadan alnının akıyla çıkması onun için müthiş bir geleceğin ilk basamağı olur ki gönlümüz bundan yana. 

Bir diğer şanssızlığı ise takımın savunma hattında önemli sakatların oluşması.Servet ve Emre Güngör önemli iki isim özellikle Servet'in olmaması savunma kurgusunda bir handikap yaratabilir. Savunma kurgusunu Sabri,Meira,Emre Aşık ve H.Balta olarak yerleştirmesi muhtemeldir. Meira'nın geldiği günden bu yana isteneni bir türlü verememesi Sabri'nin büyük kademe hataları ve H.Balta'nın sakatlıktan yeni kurtulmuş olması düşündürücü. Galatasaray'ın yıllardır süren sağ ve sol bek eksikliği kanayan bir yara olarak devam etmekte. 

Bülent hocanın en çok güvenebileceği orta alan.Bura da  Barış(Kewell),M.Topal,Ayhan,Arda dörtlüsüne şans verecektir.Verecektir diyorum oturmuş taşlarla şimdilik çok oynayacağını düşünmüyorum.M.Topal'ın yükselen performansı,Ayhan'la birlikte birleşince savunma ve hucum başlangıcı iyi olacaktır.Bu iki oyuncunun bu akşam ki performansları çok önemli.Maç eksikliği bulunan Kewell'ın yedek başlayacağını düşünüyorum.Daha savaşcı olan Barış doğru seçenek olabilir.Arda'nın form düşüklüğü olduğu herkes tarafından görülüyor.Bülent hocadan alınan hırs Ardaya yansıyacaktır. 

Bir diğer sıkıntı hücum hattında.Aslında sıkıntı demek yanlış.Skibbe'nin takımında genelde maça Lincoln onun önünde Baroş ile başlamak vardı.Bülent hocanın dün yaptığı basın toplantısı biraz kafamı karıştırdı.Takım olarak defans ve takım olarak hücum sistemini benimseyeceğiz dedi.Bu açıklama belki bu maç için geçerli olmayabilir ama gelecek dönemlerde yönetim arkasında durduğu sürece bu sistemi oynatabilir. Ama bu oyuncularla değil. Tek kararsız kaldığım nokta Lincoln ve Baroş ile mi başlayacak yoksa Baroş-Nonda ikilisi ile başlayıp Lincoln'ü yedek kulübesine mi çekecek. Yinede ben Lincoln'ü böyle önemli  bir maç öncesi on birde başlatacağını düşünüyorum.Hücum Lincoln önünde Baroş.Başka bir noktaya da değinmek istiyorum.Ümit Karan bence akibeti halen belirsiz.Bülent Korkmaz'ın takımın başına gelmesi onun için bir fırsat olabilir.Bu kötü gidişine dur deyip yararlı olduğu günlerine geri dönmelidir. 

Galatasaray ve Bülent Korkmaz'a başarılar.  

DEVLER LİGİNDE DÜN GECE # 2

İzleme imkanı bulduğum maçlardan pek tat alamadım.Salı günü İnter-Manchester Utd. Maçı golsüz tamamlanınca dün oynanan R.Madrid-Liverpool maçının gollü geçeçeğini tahmin ediyordum.Sandığımın aksine gollü geçmedi.Ama daha bi keyfli,daha bir heyecanlı geçti. Beklenmedik bir anda beklenmedik birinden beklenmedik bir kafa golü Santiago bernabeu’nun üzerine kara bulut gibi çöktü. Yossi Benayoun…Bu noktadan sonra Madrid İngiltere'de nasıl bir sonuç alır mechul ama Şampiyonlar Ligine veda etmeleri daha yakın bir sonuç gibi.Mühin işi deplasmanda bitirdi.Chelsea avantışlı bir skorla İtalya'da olacak.Diğer bir İsyanyol Villareal ise gollü beraberlikle uğurladı rakibini.Tura daha yakın taraf Panathinaikos görünüyor.

R.Madrid 0-1 Liverpool

Sporting Lizbon 0-5 B.Münih

Chelsea 1-0 Juventus

Villareal 1-1 Panathinaikos


25 Şub 2009

DEVLER LİGİNDE DÜN GECE

Şampiyonlar ligi dün gece oynanan dör karşılaşma ile yeniden start aldı. Dün geceden görünümler ve skorlar.

Atletico Madrid 2-2 Porto

Inter 0-0 Manchester Utd.

Arsenal 1-0 Roma

Lyon 1-1 Barcelona


KAĞIT,KALEM VE BİR TUTAM ACI DİL


Artık yeter. Yalan haber okumaktan sıkıldı, bıktı bu millet.Ne sabah elimize aldığımız zaman kağıt kokusu kaldı ne de okurken içilen kahvenin,sigaranın keyfi.Her gün spor medyasını takip etmek eski alışkanlığım.Alışkanlıklar asla bırakılmıyor.

Sabırla takip etmeye devam ediyorum.Spora olan sevgi ve tutku etik olmayan haber anlayışı dinlemiyor.Sıkıldım artık her gün yalan yanlış haberler okumaktan.Anlaşılıyor ki insanların kalemi yıkıp yakmaktan dolayı hoşnut kalıyor.Gazetelerimizin spor sayfası köşe yazarları,tv lerde spor programlarında yorumculuk yapan değerli spor severler yarını düşünmeden anlık yorumlarla,işin içinde olmadan gerçeklik payını irdelemeden yapılan yorumlar spor sevgime gölge düşürmeye devam ediyor.Bu yorumcular ve yazarlarımızın içinde öyle sözler sarf edenler var ki yorum yaptığı kişini sporunu geçip kişileğine kadar gelip karalamayı ihmal etmiyorlar.

Daha dün Galatasaray ile sözleşme imzalayan sarı kırmızılı takımın efsane kaptanı Bülen Korkmaz ile ilgili yıpratıcı haberler düşmüş bu gün medyaya. Geldiği günden bu yana her gün hakkında haberler çıkan Lincoln, Bülent hocanın gelişiyle köşe yazarlarının,yorumcuların diline yine sakız olmuş durumda daha bir maça çıkmadan. 

Anlamak aslında çok zor değil.Doğru haber anlayışı içinde bulunanların yaptıkları okunmuyor,satılmıyor,dinlenmiyor,izlenmiyor anlayışı hakim medyamızda.Nasıl afilli haber yaratabiliriz kaygısında herkes.Daha dün Bülent Korkmazın ilk idman fotoğrafları gazatelere internet sitelerine düştü. Bu haberler arasında bir şey dikkatimi çekti.Çekilen fotoğrafların arasında Kocaelispor maçında ilk on bir çıkan futbolcular yoktu. Bu oyuncular sahada düz koşu yaptıktan sonra salonda çalışmalara devam ettiler.Ama bizim spor medyamız Lincoln bu fotoğraflar arasında neden yok ? diye haber yaptılar. Buradan sesleniyorum onlara sadece Lincoln değil Kocaelispor maçında ilk on bir başlayan futbolcuların hiçbiri yoktu.Bu haber sadece Lincoln'ü yıpratmaya yöneliktir.Sadece Lincoln ile ilgili olmasın örnekler.Delgado ile ilgili buna benzer bir çok haberler yapıldı.

Ben futbolu seviyorum. Her ne şekilde olursa olsun sevmeyede devam edeceğim. Tüm futbol blog yazarı arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sizler bence Türkiye'nin yeni doğru spor medyasısınız.   

24 Şub 2009

İnce Memed


İnce Memed. okumayan, okutmayan, okutma taraftarı olmayanlara; okuyun, okutun efendim. bu bir kültür, bu bir destandır. kitap bir seriden oluşuyor. bu destan toplamda 4 kitap yapıyor. yaklaşık olarak 2000 sayfa filan, sorun değil azimle, şevkle, zevkle okuyunuz... yky basımını tercih ederseniz zorlanmadan okuyabilirsiniz. Yaşar Kemal yanılmıyorsam 32 senede tamamlamıştır bu kitabı. öneriler gelecektir.

o, kara şahin'dir, şahin gözlüdür.

bir de türküsü olmasın mı? hay allah: http://www.youtube.com/watch?v=IJCy6pn8WTs&feature=related

22 Şub 2009

Galatasaray 2 - 5 Taner Gülleri



                                                   Galatasaray 2 - 5 Kocaelispor

Sanki maçtan yenik ayrılacaklarını bilmişler gibi bir 'başı öne eğiklik' var futbolcularda. yarın muhtemlen skibbe gönderilir. yönetimin kararı henüz belli değil ama benim tahminim en azından bu yönde (yön: skibbe gider) Hakan Şükür'ün dediği gibi Hagi üstad gelebilir. gelsin gelmesin değil. bir yerde bir nokta konulmalıydı, diğer skibbe'ye sabretmek isteyen arkadaşlar hala olacaktır. saygılıyım ama bence bir değişiklik şart. ben bir Galatasaray taraftarıyım Servet'in sakatlanan ayağına yanarım. (düzensiz takımlıktan dolayı) 

Not 1:  foto gs resmi sitesinden alıntı. bunu belirtelim dedim. (adamlar gergin, basar davayı filan:) )

Not 2: sabri bırak allasen ya!

Not 3: Taner Gülleri'yi tebrik etmemek mümkün mü? hayır. o zaman kendisini tebrik ediyoruz...

27 Şub 2009

Son Yudum Sarhoşluğu

Dün geceyi kelimelere döküp anlatmak inanın benim için çok zor. Nedir bu maçı bu denli manalı yapan diye soranlarınız olacaktır. Galatasaray elbette Bordeaux'dan daha iyi bir takım.Daha saniyeler olmuşken mağlup duruma düşmek ilk yarı bittiği zaman 2-1 galip olmak akıl almaz iki gol yeyip 3-3 olan bir maç ve son dakikada gelen galibiyet golü. İşte bunlar bu maçı bu denli anlamlı kılan. Galibiyet golü Sabri'den geldi ona teşekkür ediyorum. Ama Sabri konusundaki düşüncelerim değişmedi sözlerimin arkasındayım.Galatasaray'da oynamak herkese nasip olmaz. 

Dün gecenin toplu sonuçları; 

Galatasaray 4-3 Bordeaux
Metalist 2-0 Sampdoria
CSKA 2-0 Aston Villa
Hamburg 1-0 Nijmegen
Twente 0-1 Marsilya (Pn. 6-8)
Wolfsburg 1-3 PSG
Milan 2-2 W. Bremen
Stuttgart 1-2 Zenit
Man. City 2-1 FC Kopenhag
Standart Liege 1-1 Braga
Udinese 2-1 Lech Poznan
Ajax 1-1 Fiorentina
St Etienne 2-1 Olympiakos
Deportivo 1-3 Aalborg
Tottenham 1-1 Shakhtar Donetsk
Valencia 2-2 D. Kiev

Not: Yukarıdaki resim özlenmişliğin yüzüdür.

26 Şub 2009

EN KIRMIZI OLANLAR

21 hafta geride kaldı.Küçük bir istatistik hazırladım. Bu haftaya kadar Süper Ligde en çok kırmızı kart gören oyuncular hakkında. Üç oyuncu başı çekiyor.İlginç olanı bu oyuncuların ikisi Galatasaray'lı diğeri ise eski Galatasaray'lı. Yoksa bu bir işaret mi ? Şakayı bir kenara bırakıp istatistikleri yazalım;

1 : Ayhan Akman - 2 kırmızı kartı var. 19 maçta görev almış. 1678 dakika sahada kalmış ve ayrıca 7 sarı kart görüp 1 de gol atmış.
2 : Cassio Lincoln - 2 kırmızı kartı var. 15 maçta görev almış. 1183 dakika sahada kalımış ve ayrıca 4 sarı kart görüp 8 de gol atmış.
3 : Cihan Haspolatlı - 2 kırmızı kartı var. 19 maçta görev almış. 1678 dakika sahada kalmış ve ayrıca 3 sarı kart görüp 2 de gol atmış.

DÜMEN KAPTANDA

Hafta başında geldi Galatasaray'a.İlk maçı maratonun en zorlu etabı.0-0 biten Bordeaux maçının Ali Samiyen'de ki rövanş mücadelesi. Galatasaray'da teknik adam olarak başlayacağı ilk maç olacak.Galip gelemediği takdirde hem kendi için hem de Galatasaray için kötü bir başlangıç olacak. 

Bülent Korkmaz'ın şanssız bir dönemde geldiğini düşünüyorum.Kocaelispor karşısında alınan tarihi mağlubiyet hem takımı, hem yönetim,i hem de taraftarı yıpratmış durumda.Bu kargaşanın hemen akabinde bu gün uefa kupasına devam yada tamam maçına çıkması, bu maçın ilk maçı olması efsane kaptan için bir şanssızlık olarak görüyorum.Bu kargaşadan alnının akıyla çıkması onun için müthiş bir geleceğin ilk basamağı olur ki gönlümüz bundan yana. 

Bir diğer şanssızlığı ise takımın savunma hattında önemli sakatların oluşması.Servet ve Emre Güngör önemli iki isim özellikle Servet'in olmaması savunma kurgusunda bir handikap yaratabilir. Savunma kurgusunu Sabri,Meira,Emre Aşık ve H.Balta olarak yerleştirmesi muhtemeldir. Meira'nın geldiği günden bu yana isteneni bir türlü verememesi Sabri'nin büyük kademe hataları ve H.Balta'nın sakatlıktan yeni kurtulmuş olması düşündürücü. Galatasaray'ın yıllardır süren sağ ve sol bek eksikliği kanayan bir yara olarak devam etmekte. 

Bülent hocanın en çok güvenebileceği orta alan.Bura da  Barış(Kewell),M.Topal,Ayhan,Arda dörtlüsüne şans verecektir.Verecektir diyorum oturmuş taşlarla şimdilik çok oynayacağını düşünmüyorum.M.Topal'ın yükselen performansı,Ayhan'la birlikte birleşince savunma ve hucum başlangıcı iyi olacaktır.Bu iki oyuncunun bu akşam ki performansları çok önemli.Maç eksikliği bulunan Kewell'ın yedek başlayacağını düşünüyorum.Daha savaşcı olan Barış doğru seçenek olabilir.Arda'nın form düşüklüğü olduğu herkes tarafından görülüyor.Bülent hocadan alınan hırs Ardaya yansıyacaktır. 

Bir diğer sıkıntı hücum hattında.Aslında sıkıntı demek yanlış.Skibbe'nin takımında genelde maça Lincoln onun önünde Baroş ile başlamak vardı.Bülent hocanın dün yaptığı basın toplantısı biraz kafamı karıştırdı.Takım olarak defans ve takım olarak hücum sistemini benimseyeceğiz dedi.Bu açıklama belki bu maç için geçerli olmayabilir ama gelecek dönemlerde yönetim arkasında durduğu sürece bu sistemi oynatabilir. Ama bu oyuncularla değil. Tek kararsız kaldığım nokta Lincoln ve Baroş ile mi başlayacak yoksa Baroş-Nonda ikilisi ile başlayıp Lincoln'ü yedek kulübesine mi çekecek. Yinede ben Lincoln'ü böyle önemli  bir maç öncesi on birde başlatacağını düşünüyorum.Hücum Lincoln önünde Baroş.Başka bir noktaya da değinmek istiyorum.Ümit Karan bence akibeti halen belirsiz.Bülent Korkmaz'ın takımın başına gelmesi onun için bir fırsat olabilir.Bu kötü gidişine dur deyip yararlı olduğu günlerine geri dönmelidir. 

Galatasaray ve Bülent Korkmaz'a başarılar.  

DEVLER LİGİNDE DÜN GECE # 2

İzleme imkanı bulduğum maçlardan pek tat alamadım.Salı günü İnter-Manchester Utd. Maçı golsüz tamamlanınca dün oynanan R.Madrid-Liverpool maçının gollü geçeçeğini tahmin ediyordum.Sandığımın aksine gollü geçmedi.Ama daha bi keyfli,daha bir heyecanlı geçti. Beklenmedik bir anda beklenmedik birinden beklenmedik bir kafa golü Santiago bernabeu’nun üzerine kara bulut gibi çöktü. Yossi Benayoun…Bu noktadan sonra Madrid İngiltere'de nasıl bir sonuç alır mechul ama Şampiyonlar Ligine veda etmeleri daha yakın bir sonuç gibi.Mühin işi deplasmanda bitirdi.Chelsea avantışlı bir skorla İtalya'da olacak.Diğer bir İsyanyol Villareal ise gollü beraberlikle uğurladı rakibini.Tura daha yakın taraf Panathinaikos görünüyor.

R.Madrid 0-1 Liverpool

Sporting Lizbon 0-5 B.Münih

Chelsea 1-0 Juventus

Villareal 1-1 Panathinaikos


25 Şub 2009

DEVLER LİGİNDE DÜN GECE

Şampiyonlar ligi dün gece oynanan dör karşılaşma ile yeniden start aldı. Dün geceden görünümler ve skorlar.

Atletico Madrid 2-2 Porto

Inter 0-0 Manchester Utd.

Arsenal 1-0 Roma

Lyon 1-1 Barcelona


KAĞIT,KALEM VE BİR TUTAM ACI DİL


Artık yeter. Yalan haber okumaktan sıkıldı, bıktı bu millet.Ne sabah elimize aldığımız zaman kağıt kokusu kaldı ne de okurken içilen kahvenin,sigaranın keyfi.Her gün spor medyasını takip etmek eski alışkanlığım.Alışkanlıklar asla bırakılmıyor.

Sabırla takip etmeye devam ediyorum.Spora olan sevgi ve tutku etik olmayan haber anlayışı dinlemiyor.Sıkıldım artık her gün yalan yanlış haberler okumaktan.Anlaşılıyor ki insanların kalemi yıkıp yakmaktan dolayı hoşnut kalıyor.Gazetelerimizin spor sayfası köşe yazarları,tv lerde spor programlarında yorumculuk yapan değerli spor severler yarını düşünmeden anlık yorumlarla,işin içinde olmadan gerçeklik payını irdelemeden yapılan yorumlar spor sevgime gölge düşürmeye devam ediyor.Bu yorumcular ve yazarlarımızın içinde öyle sözler sarf edenler var ki yorum yaptığı kişini sporunu geçip kişileğine kadar gelip karalamayı ihmal etmiyorlar.

Daha dün Galatasaray ile sözleşme imzalayan sarı kırmızılı takımın efsane kaptanı Bülen Korkmaz ile ilgili yıpratıcı haberler düşmüş bu gün medyaya. Geldiği günden bu yana her gün hakkında haberler çıkan Lincoln, Bülent hocanın gelişiyle köşe yazarlarının,yorumcuların diline yine sakız olmuş durumda daha bir maça çıkmadan. 

Anlamak aslında çok zor değil.Doğru haber anlayışı içinde bulunanların yaptıkları okunmuyor,satılmıyor,dinlenmiyor,izlenmiyor anlayışı hakim medyamızda.Nasıl afilli haber yaratabiliriz kaygısında herkes.Daha dün Bülent Korkmazın ilk idman fotoğrafları gazatelere internet sitelerine düştü. Bu haberler arasında bir şey dikkatimi çekti.Çekilen fotoğrafların arasında Kocaelispor maçında ilk on bir çıkan futbolcular yoktu. Bu oyuncular sahada düz koşu yaptıktan sonra salonda çalışmalara devam ettiler.Ama bizim spor medyamız Lincoln bu fotoğraflar arasında neden yok ? diye haber yaptılar. Buradan sesleniyorum onlara sadece Lincoln değil Kocaelispor maçında ilk on bir başlayan futbolcuların hiçbiri yoktu.Bu haber sadece Lincoln'ü yıpratmaya yöneliktir.Sadece Lincoln ile ilgili olmasın örnekler.Delgado ile ilgili buna benzer bir çok haberler yapıldı.

Ben futbolu seviyorum. Her ne şekilde olursa olsun sevmeyede devam edeceğim. Tüm futbol blog yazarı arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sizler bence Türkiye'nin yeni doğru spor medyasısınız.   

24 Şub 2009

İnce Memed


İnce Memed. okumayan, okutmayan, okutma taraftarı olmayanlara; okuyun, okutun efendim. bu bir kültür, bu bir destandır. kitap bir seriden oluşuyor. bu destan toplamda 4 kitap yapıyor. yaklaşık olarak 2000 sayfa filan, sorun değil azimle, şevkle, zevkle okuyunuz... yky basımını tercih ederseniz zorlanmadan okuyabilirsiniz. Yaşar Kemal yanılmıyorsam 32 senede tamamlamıştır bu kitabı. öneriler gelecektir.

o, kara şahin'dir, şahin gözlüdür.

bir de türküsü olmasın mı? hay allah: http://www.youtube.com/watch?v=IJCy6pn8WTs&feature=related

22 Şub 2009

Galatasaray 2 - 5 Taner Gülleri



                                                   Galatasaray 2 - 5 Kocaelispor

Sanki maçtan yenik ayrılacaklarını bilmişler gibi bir 'başı öne eğiklik' var futbolcularda. yarın muhtemlen skibbe gönderilir. yönetimin kararı henüz belli değil ama benim tahminim en azından bu yönde (yön: skibbe gider) Hakan Şükür'ün dediği gibi Hagi üstad gelebilir. gelsin gelmesin değil. bir yerde bir nokta konulmalıydı, diğer skibbe'ye sabretmek isteyen arkadaşlar hala olacaktır. saygılıyım ama bence bir değişiklik şart. ben bir Galatasaray taraftarıyım Servet'in sakatlanan ayağına yanarım. (düzensiz takımlıktan dolayı) 

Not 1:  foto gs resmi sitesinden alıntı. bunu belirtelim dedim. (adamlar gergin, basar davayı filan:) )

Not 2: sabri bırak allasen ya!

Not 3: Taner Gülleri'yi tebrik etmemek mümkün mü? hayır. o zaman kendisini tebrik ediyoruz...