7 Kas 2008

TUTUN ELİNDEN KALDIRIN ŞU DEVİ



21 Nisan 2007 okul çıkışı arkadaşlarla biraz geyik yaptıktan sonra evin yolunu tuttuk.Eve gidince bir şeyler yiyip muhtemelen film falan izleyecektik.Yemekten önce açtık televizyonu; bugün ne olmuş bakalım.Televizyon kanalının birisi özel haber yapmış, bir güneşin batışını.Arkadaşlarla şaşkın şaşkın birbirimize baktık.Ne olduğunu anlayamadık binlerce taraftar hıçkırıklar arasında ‘ISSIZ KUYTU KÖŞELERDEN AND OLSUN Kİ DÖNECEĞİZ!’ diye haykırıyordu.Kahretsin GÖZTEPE amatör lige düşmüştü.



1925 yılında kurulmuş Göztepe Kupa Galipleri Kupası'na 2 kez, Fuar Şehirleri Kupası'na 5 kez katıldı.
• 1968 - UEFA kupası (3. Tur)
• 1969 - UEFA kupası (Yarı Final)
• 1970 - Kupa Galipleri Kupası (Çeyrek Final)
• 1941, 1942, 1943, 1945 ve 1949 yılların da İzmir Şampiyonu oldu. 1949 yılında Türkiye kupası'na katılmaya hak kazandı ve önce Gençlerbirliği'ni ardından Beşiktaş'ı eleyerek 1949-1950 sezonunda Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.
1968-1969 ve 1969-1970 sezonlarında iki kez Türkiye Kupasını müzesine götürmeye muvaffak olmuştur.


Ayrıca Göztepe’nin öyle değerli bir taraftarı vardır ki 4 büyüklerin stad atmosferinden farkı yoktur onların stadının.Böylesine büyük ve coşkulu taraftarı olan takımların süper ligde bulunmaları gerekir.Kimse kırılmasın ama taraftarı olmayan ve belediye desteği ile ayakta durmaya çalışan takımlarımız var seyirci olmayan karşılaşmaları kim neylesin.Göz Gözlerin olmaması biraz zoruma gidiyor açıkçası.Futbol ,sporcuların ve yöneticilerin oluşturduğu dar bir spor değil futbolu futbol yapan hep taraftar olmuştur , o taraftarda Göztepe de sonuna kadar var.Göztepe ve göz gözler hakkında söylenebilecek o kadar şey var ki ciltler alır yazmamız.Kendilerinin de dedikleri gibi ISSIZ KUYTU KÖŞELERDEN dönüp geleceğiniz günü dört güzle bekliyoruz o günü çiçeklerle karşılayacağımızdan şüphen olmasın GÖZTEPE. Dönüp gel oralardan…

İzmir'in Sokaklarında
Yürüyoruz Formalarla
Sayımız Yüz binler Oldu
Sarısıyla Kırmızıyla
Sarın Güneş Gibi Olsun
Kırmızın Damarımda Kan
Sensiz Geçmesin Bu Yaşam
Senin İçin Bütün Kavgam
1925’te Doğdu Şanlı Göztepe’miz
Issız Kuytu Köselerden
And Olsun Ki Döneceğiz
O Günlere İnanarak
Dalgalan Sarı Kırmızı
Acıların Arasından
Söyle İsyan Marşımızı
Kalksın Eller 3’lü İçin
Haykıralım GÖz Göz için
Son Nefesi Verir Gibi
Şahadet Getirir Gibi

BEKLİYORUZ GÖZTEPE…

Seyir Defteri



07 Kasım Cuma

20:00 Beşiktaş - Kocaelispor (Lig Tv)

21:30 Köln - Hannover (Kanal 24)

08 Kasım Cumartesi

14:45 Arsenal - Manchester Utd. (Spormax)

16:30 Hamburg - B.Dortmund (Kanal 24)

19:00 Trabzonspor - Hacettepe (Lig Tv)

19:30 Liverpool - W.Bromwıch (Spormax)

20:00 Monaco - Lyon (Kanal A)

21:00 Real Madrid - Malaga (Ntv Spor)

22:00 Nantes - Toulouse (Kanal A)

23:00 Barcelona - Valladolıd (Ntv Spor)

09 Kasım Pazar

14:00 Ankaraspor - Eskişehirspor (Lig Tv)

15:30 Blackburn - Chelsea (Spormax)

16:00 Inter - Udınese (Ntv Spor)

18:00 Fulham - Newcastle Utd. (Spormax)

18:00 ST.Etıenne - Rennes (Kanal A)

18:00 Schalke - B.Münih (Kanal 24)

19:00 Fenerbahçe - Galatasaray (Lig Tv)

21:30 Lecce - Ac Milan (Ntv Spor)

22:00 P.ST.Germaın - Lille (Kanal A)

6 Kas 2008

Benfica & Galatasaray






Bu akşam saat 21:30 avrupanın iki önemli kulubü Galatasaray ve Benfica bir futbol mabedi olan 65.647 kapasiteli Estadio Da Luz'da karşılaşacak. Dev karşılaşma öncesi iki ekibin muhtemel onbiri ise şöyle;
Benfica:
Quim,Luisao,Sidnei,Riberio,Pereira,Amorim,Katsouranis,
Yebda, Aimar,Reyes,Suazo
Galatasaray:
Sanctis,Sabri,Servet,Emre,Volkan,Meira,Ayhan,Hakan,
Arda,Lincoln,Baros

Fotoğraflarla Dün Gece ''2''

Bu maç için bir kaç kelime yazmak isterim. Beklentilerimin tam tersine zevksiz bir maç izledim. Maçın bir çok bölümünde Arsenal'in topu ayağında tutmasına müsade etti Fenerbahçe. Geriye yaslanıp kontra ataklarla gol bulmayı düşünmüş olmalılar. Eskiye nazaran savunmada az hata ile oynadılar.Volkan son zamanlarda olmadığı kadar iyi kurtarışlar yaptı. Alex'in olmaması sanki Fenerbahçe'ye yaradı. Onsuz atak bulmak Fenerbahçe takımı için oldukça zor. Bu bir gerçek. Yalnız onunla da orta sahanın mücadelesi biraz daha düştüğü için geride sıkıntı yaşadıkları da gerçek. Alınan bir puan gelecek için yeterli mi ? Bu tarz oyun sistemi ile zor görünüyor.İngiltere'den bir puanla dönmek iyidir. Hemde Fly Emirates'den.
Arsenal 0-0 Fenerbahçe
Bate Borısov 0-2 Zenıt

Dynamo Kıev 1-2 Porto

Fıorentına 1-1 B.Münih

Celtıc 1-1 Manchester Utd.

Real Madrıd 0-2 Juventus

Lyon 2-0 S.Bükreş

Aalborg 2-2 Vıllarreal



5 Kas 2008

Fotoğraflarla Dün Gece

ROMA 3-1 CHELSEA

BARCELONA 1-1 BASEL

W.BREMEN 0-3 PANATHINAIKOS

LİVERPOOL 1-1 A.MADRİD

S.LİZBON 1-0 S.DONETSK

ANORTHOSIS 3-3 INTER

E.CLUJ 1-2 BORDEAUX

MARSİLYA 3-0 PSV

4 Kas 2008

Futbol Sanatsa...

Robert Pires.! Birçok genç futbolcunun 'işte benim idolüm' dediği türden bir futbolcu. Futbol yaşamının son demlerine gelirken performansından hiçbir şey kaybetmeyen, futbolu önünde saygıyla eğildiğim gerçek bir profesyonel. Robert Pires... Dünyada birbirinden yetenekli çok sayıda futbolcu var eyvallah. Ama bir futbolcunun ayağına meşin yuvarlak bu kadar mı yakışır, onun ayağında iken top bu kadar mı neşeli olur, oluyor işte. Futbol sahasının kanatları onun evi ise rakip fileler de sık sık ziyaret ettiği tatil köyüdür.
Çok sevdiği çizgi film kahramanını izlemek için aç kalan çocuklar gibi Pires'i izlemek için çok defa dershaneyi astığım, sabahın köründe okul olmasına rağmen geceleri uyumadığım olmuştur,iyi ki de olmuş diyorum şimdi.

Kahramanımız birçok futbolcuya nasip olmayacak bir kariyer elde etmiştir. Metz, Olympique Marseille, Arsenal FC, Villarreal CF Pires'in duraklarıdır.Pires 1998/2000 yılları arasında Marseille'nin unutulmaz kadrosundaki isim olurken, 2000/2006 yılları arasıda da Arsenal'in fırtınalar estiren kadrosunda vazgeçilmez oluyordu. 2004 yılında Arsenal öyle bir sezon geçiriyor ki nağmalup şampiyon olup tarihe geçiyordu.2006 yılında talihsiz bir şampiyonlar ligi finali,erken kırmızı kart gören Lehman ile beraber taktik gereği kahramanımızda çıkmak zorunda kalırken, beni bu kadar üzen bir futbol sahnesi olmamıştı.

Başarılarla geçen yılların ardından Pires'in bu kez ki durağı İspanyanın güçlü temsilcilerinden Villarreal olmuştu.Pires -Villerreal evlliliği nasıl olur derken bizim adamımızın oldukça iyi performans göstermesi ile birlikte Villarreal şampiyonluğu kovalayacaktı.Sadece ligde değil şampiyonlar ligindeki maçlarda da üstün performansı ve tecrübesi ile Villarreal'in şampiyonlar ligi tecrübesizliğini kapattığı su götürmez bi gerçek.Villarreal ve kahramanımıza başarılar.

Futbol sanatının içinde Robert Pires ve Robert Piresler olsun da, dershaneyi de asalım ,uykusuz da kalalım,belki de daha fazlası şimdiden razıyım.

Seyir Defteri

04 Kasım Salı

21:45 Liverpool - Atl.Madrid (Star Tv)

05 Kasım Çarşamba

21:45 Arsenal - Fenerbahçe (Star Tv)
21:45 Real Madrid - Juventus (Cnn Türk)

06 Kasım Perşembe
21:30 Benfica - Galatasaray (Trt 1)

3 Kas 2008

Başlamadan Bitmiş

Heyecan dolu harika bir yarış izledim dün akşam. Lewis Hamilton sürücüler klasmanında dünya şampiyonu olurken takımlar klasmanında ise Ferrari ipi göğüsleyen takım oldu.

Belkide bundan uzun yıllar sonra bile konuşulacak bir sezonun hafızalardan silinmeyecek son yarışa şahit olduk. Yarışın bitimine bir tur kala Sebastian Vettel'e geçilen Hemilton dünya şampiyonluğuna veda ederken Timo Glock'un son iki virajda yavaşlamasıyla bitiş çizgisine saniyeler kala Hemilton'a yol vermesiyle dünya şampiyonu tekrar Lewis Hemilton oldu. Daha enteresan bir durum ise Massa bitiş çizgisini geçtiği an dünya şampiyonu konumundaydı. Hatta Ferrari garajında inanılmaz bir seviç vardı, şampiyonluk kutlanıyordu. Bir anda tüm garaj Glock'un geçildiğini anlayamamıştı. (Bana görü Glock geçilmedi yol verdi) Adil oynanmayan bir oyun izledik.

Sebastian Vettel yarış sonunda verdiği bir demeçte'' son turda Lewis Hamilton'ı geçerken şampiyonun belirlenmesinde ne kadar önemli bir role sahip olduğunun farkında olmadığını'' söyledi. Alman pilot, Hamilton-Massa mücadelesinden habersiz, kendi yarışına bakıyormuş.

Time Glock ise'' son turlara kuru zemin lastiğiyle girdiğini ve yağışın hızlanması ile hız kaybettiğini belirterek şampiyonluğu etkileyen birisi olduğumu bilmiyordum'' dedi.
Yarışın son turlarına damgasını vuran iki pilot da hemen hemen aynı ifadeyi kullanmışlar. ''Şampiyonluğu bu kadar etkileyeceğini bilmiyorduk''. E be kardeşim son yarışta bunu bilmeyeceksiniz de neyi bileceksiniz.

Vettelden ziyade düşündüren Glock. Yarışın bitimine saniyeler kala belirli bir yavaşlama gerçekten kuru zemin lastikleri mi ? Gerçekten yağış kuru zemin lastiklerinin hızını bu derece düşürüyor mu ? yirmi saniye kala. YERSEK...

http://www.turkiyef1.com/

2 Kas 2008

Yağmur Adamlar

Malaga v Barcelona, bu hafta şu ana kadar izlediğin en zevkli maç oldu. Maç başlamadan önce oynanıp oynanmaması konusunda tereddütlerim vardı. Maç öncesi yağan yoğun yağmur saha zeminini o kadar kötü yapmıştı ki tatil edilme ihtimali var diye düşünüyordum. Hakemin doksan dakikayı başlatan düdüğünden sonra son derece keyifli bir maç izleyeceğim kanısına varınca koltuğa daha bir sıkı sarılarak izledim maçı. Seyri güzel ve son derece heyecanlı olsada oynayan topcular açısından son derece zorlu geçti maç. Top istenilen yere bir türlü gitmiyor. Barcelona ayağa pas yaparak gol bulan bir takım. Bu ağır zemin şartlarında zorlanacaklarını hatta bu hafta puan kaybedeklerini düşünüyordum. O nasıl bir free-kickti. Xavi o golün sahibi. Dakikalar henüz beşi gösteriyordu. Bu zeminde de uzun atılan paslarla yada duran toplarla gol olurdu ancak. Cevap çok geç kalmadı Malaga takımından. Bu kez dakikalar on ikiyi gösteriyordu ve yine bir uzun top sonucunda harika bir sol ayak çalımı ve bir o kadar da güzel sol ayak vuruşuyla durumu eşitledi. Duda o golün sahibi. Bence asıl ilginç olan gol Messi'den geldi.Tamamen çalışkanlığı ile alakalı bir gol.
Barcelona adına atılan üçüncü gol yine Xavi'den. Ceza sahası içine atılan yine bir uzun pasta Henry kafayla indiriyor sadece dokunmak kalıyor golün sahibine. Dördüncü golün adı Alves. Tam olarak Alves diyemeyiz. Sağ kanattan kullandığı serbest vuruş savunma oyuncularından Wellington'un ayağına çarparak gol oluyor. Kısaca oyunun özeti bu.

Xavi Hernandez dikkatleri çekmek istediğim kişi. Şahsi fikrim, bu adam bir çok maçta takımının gizli kahramanı. Dün de öyle oldu. Hatta gizli kalmadı bu kez. Bağıra bağıra ben burdayım dedi. Müthiş bir dayanıklılık, harika top saklayış ve inanılmaz öldürücü son vuruşlar.

Bir diğer isim. Tabi bu isim için söylenecek çok söz yok. Var da ben bulamıyorum. Lionel Andres Messi. Bir insan maç kazanmak için hele ki bu kadar ağır bir zeminde ölesiye bir mücadele veriyorsa sonuç dün akşam ki gibi oluyor.
(Yağmur maç boyunca ara ara devam etti)

fotolar:http://www.fcbarcelona.com/


Malaga 1 - 4 Barcelona


7 Kas 2008

TUTUN ELİNDEN KALDIRIN ŞU DEVİ



21 Nisan 2007 okul çıkışı arkadaşlarla biraz geyik yaptıktan sonra evin yolunu tuttuk.Eve gidince bir şeyler yiyip muhtemelen film falan izleyecektik.Yemekten önce açtık televizyonu; bugün ne olmuş bakalım.Televizyon kanalının birisi özel haber yapmış, bir güneşin batışını.Arkadaşlarla şaşkın şaşkın birbirimize baktık.Ne olduğunu anlayamadık binlerce taraftar hıçkırıklar arasında ‘ISSIZ KUYTU KÖŞELERDEN AND OLSUN Kİ DÖNECEĞİZ!’ diye haykırıyordu.Kahretsin GÖZTEPE amatör lige düşmüştü.



1925 yılında kurulmuş Göztepe Kupa Galipleri Kupası'na 2 kez, Fuar Şehirleri Kupası'na 5 kez katıldı.
• 1968 - UEFA kupası (3. Tur)
• 1969 - UEFA kupası (Yarı Final)
• 1970 - Kupa Galipleri Kupası (Çeyrek Final)
• 1941, 1942, 1943, 1945 ve 1949 yılların da İzmir Şampiyonu oldu. 1949 yılında Türkiye kupası'na katılmaya hak kazandı ve önce Gençlerbirliği'ni ardından Beşiktaş'ı eleyerek 1949-1950 sezonunda Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.
1968-1969 ve 1969-1970 sezonlarında iki kez Türkiye Kupasını müzesine götürmeye muvaffak olmuştur.


Ayrıca Göztepe’nin öyle değerli bir taraftarı vardır ki 4 büyüklerin stad atmosferinden farkı yoktur onların stadının.Böylesine büyük ve coşkulu taraftarı olan takımların süper ligde bulunmaları gerekir.Kimse kırılmasın ama taraftarı olmayan ve belediye desteği ile ayakta durmaya çalışan takımlarımız var seyirci olmayan karşılaşmaları kim neylesin.Göz Gözlerin olmaması biraz zoruma gidiyor açıkçası.Futbol ,sporcuların ve yöneticilerin oluşturduğu dar bir spor değil futbolu futbol yapan hep taraftar olmuştur , o taraftarda Göztepe de sonuna kadar var.Göztepe ve göz gözler hakkında söylenebilecek o kadar şey var ki ciltler alır yazmamız.Kendilerinin de dedikleri gibi ISSIZ KUYTU KÖŞELERDEN dönüp geleceğiniz günü dört güzle bekliyoruz o günü çiçeklerle karşılayacağımızdan şüphen olmasın GÖZTEPE. Dönüp gel oralardan…

İzmir'in Sokaklarında
Yürüyoruz Formalarla
Sayımız Yüz binler Oldu
Sarısıyla Kırmızıyla
Sarın Güneş Gibi Olsun
Kırmızın Damarımda Kan
Sensiz Geçmesin Bu Yaşam
Senin İçin Bütün Kavgam
1925’te Doğdu Şanlı Göztepe’miz
Issız Kuytu Köselerden
And Olsun Ki Döneceğiz
O Günlere İnanarak
Dalgalan Sarı Kırmızı
Acıların Arasından
Söyle İsyan Marşımızı
Kalksın Eller 3’lü İçin
Haykıralım GÖz Göz için
Son Nefesi Verir Gibi
Şahadet Getirir Gibi

BEKLİYORUZ GÖZTEPE…

Seyir Defteri



07 Kasım Cuma

20:00 Beşiktaş - Kocaelispor (Lig Tv)

21:30 Köln - Hannover (Kanal 24)

08 Kasım Cumartesi

14:45 Arsenal - Manchester Utd. (Spormax)

16:30 Hamburg - B.Dortmund (Kanal 24)

19:00 Trabzonspor - Hacettepe (Lig Tv)

19:30 Liverpool - W.Bromwıch (Spormax)

20:00 Monaco - Lyon (Kanal A)

21:00 Real Madrid - Malaga (Ntv Spor)

22:00 Nantes - Toulouse (Kanal A)

23:00 Barcelona - Valladolıd (Ntv Spor)

09 Kasım Pazar

14:00 Ankaraspor - Eskişehirspor (Lig Tv)

15:30 Blackburn - Chelsea (Spormax)

16:00 Inter - Udınese (Ntv Spor)

18:00 Fulham - Newcastle Utd. (Spormax)

18:00 ST.Etıenne - Rennes (Kanal A)

18:00 Schalke - B.Münih (Kanal 24)

19:00 Fenerbahçe - Galatasaray (Lig Tv)

21:30 Lecce - Ac Milan (Ntv Spor)

22:00 P.ST.Germaın - Lille (Kanal A)

6 Kas 2008

Benfica & Galatasaray






Bu akşam saat 21:30 avrupanın iki önemli kulubü Galatasaray ve Benfica bir futbol mabedi olan 65.647 kapasiteli Estadio Da Luz'da karşılaşacak. Dev karşılaşma öncesi iki ekibin muhtemel onbiri ise şöyle;
Benfica:
Quim,Luisao,Sidnei,Riberio,Pereira,Amorim,Katsouranis,
Yebda, Aimar,Reyes,Suazo
Galatasaray:
Sanctis,Sabri,Servet,Emre,Volkan,Meira,Ayhan,Hakan,
Arda,Lincoln,Baros

Fotoğraflarla Dün Gece ''2''

Bu maç için bir kaç kelime yazmak isterim. Beklentilerimin tam tersine zevksiz bir maç izledim. Maçın bir çok bölümünde Arsenal'in topu ayağında tutmasına müsade etti Fenerbahçe. Geriye yaslanıp kontra ataklarla gol bulmayı düşünmüş olmalılar. Eskiye nazaran savunmada az hata ile oynadılar.Volkan son zamanlarda olmadığı kadar iyi kurtarışlar yaptı. Alex'in olmaması sanki Fenerbahçe'ye yaradı. Onsuz atak bulmak Fenerbahçe takımı için oldukça zor. Bu bir gerçek. Yalnız onunla da orta sahanın mücadelesi biraz daha düştüğü için geride sıkıntı yaşadıkları da gerçek. Alınan bir puan gelecek için yeterli mi ? Bu tarz oyun sistemi ile zor görünüyor.İngiltere'den bir puanla dönmek iyidir. Hemde Fly Emirates'den.
Arsenal 0-0 Fenerbahçe
Bate Borısov 0-2 Zenıt

Dynamo Kıev 1-2 Porto

Fıorentına 1-1 B.Münih

Celtıc 1-1 Manchester Utd.

Real Madrıd 0-2 Juventus

Lyon 2-0 S.Bükreş

Aalborg 2-2 Vıllarreal



5 Kas 2008

Fotoğraflarla Dün Gece

ROMA 3-1 CHELSEA

BARCELONA 1-1 BASEL

W.BREMEN 0-3 PANATHINAIKOS

LİVERPOOL 1-1 A.MADRİD

S.LİZBON 1-0 S.DONETSK

ANORTHOSIS 3-3 INTER

E.CLUJ 1-2 BORDEAUX

MARSİLYA 3-0 PSV

4 Kas 2008

Futbol Sanatsa...

Robert Pires.! Birçok genç futbolcunun 'işte benim idolüm' dediği türden bir futbolcu. Futbol yaşamının son demlerine gelirken performansından hiçbir şey kaybetmeyen, futbolu önünde saygıyla eğildiğim gerçek bir profesyonel. Robert Pires... Dünyada birbirinden yetenekli çok sayıda futbolcu var eyvallah. Ama bir futbolcunun ayağına meşin yuvarlak bu kadar mı yakışır, onun ayağında iken top bu kadar mı neşeli olur, oluyor işte. Futbol sahasının kanatları onun evi ise rakip fileler de sık sık ziyaret ettiği tatil köyüdür.
Çok sevdiği çizgi film kahramanını izlemek için aç kalan çocuklar gibi Pires'i izlemek için çok defa dershaneyi astığım, sabahın köründe okul olmasına rağmen geceleri uyumadığım olmuştur,iyi ki de olmuş diyorum şimdi.

Kahramanımız birçok futbolcuya nasip olmayacak bir kariyer elde etmiştir. Metz, Olympique Marseille, Arsenal FC, Villarreal CF Pires'in duraklarıdır.Pires 1998/2000 yılları arasında Marseille'nin unutulmaz kadrosundaki isim olurken, 2000/2006 yılları arasıda da Arsenal'in fırtınalar estiren kadrosunda vazgeçilmez oluyordu. 2004 yılında Arsenal öyle bir sezon geçiriyor ki nağmalup şampiyon olup tarihe geçiyordu.2006 yılında talihsiz bir şampiyonlar ligi finali,erken kırmızı kart gören Lehman ile beraber taktik gereği kahramanımızda çıkmak zorunda kalırken, beni bu kadar üzen bir futbol sahnesi olmamıştı.

Başarılarla geçen yılların ardından Pires'in bu kez ki durağı İspanyanın güçlü temsilcilerinden Villarreal olmuştu.Pires -Villerreal evlliliği nasıl olur derken bizim adamımızın oldukça iyi performans göstermesi ile birlikte Villarreal şampiyonluğu kovalayacaktı.Sadece ligde değil şampiyonlar ligindeki maçlarda da üstün performansı ve tecrübesi ile Villarreal'in şampiyonlar ligi tecrübesizliğini kapattığı su götürmez bi gerçek.Villarreal ve kahramanımıza başarılar.

Futbol sanatının içinde Robert Pires ve Robert Piresler olsun da, dershaneyi de asalım ,uykusuz da kalalım,belki de daha fazlası şimdiden razıyım.

Seyir Defteri

04 Kasım Salı

21:45 Liverpool - Atl.Madrid (Star Tv)

05 Kasım Çarşamba

21:45 Arsenal - Fenerbahçe (Star Tv)
21:45 Real Madrid - Juventus (Cnn Türk)

06 Kasım Perşembe
21:30 Benfica - Galatasaray (Trt 1)

3 Kas 2008

Başlamadan Bitmiş

Heyecan dolu harika bir yarış izledim dün akşam. Lewis Hamilton sürücüler klasmanında dünya şampiyonu olurken takımlar klasmanında ise Ferrari ipi göğüsleyen takım oldu.

Belkide bundan uzun yıllar sonra bile konuşulacak bir sezonun hafızalardan silinmeyecek son yarışa şahit olduk. Yarışın bitimine bir tur kala Sebastian Vettel'e geçilen Hemilton dünya şampiyonluğuna veda ederken Timo Glock'un son iki virajda yavaşlamasıyla bitiş çizgisine saniyeler kala Hemilton'a yol vermesiyle dünya şampiyonu tekrar Lewis Hemilton oldu. Daha enteresan bir durum ise Massa bitiş çizgisini geçtiği an dünya şampiyonu konumundaydı. Hatta Ferrari garajında inanılmaz bir seviç vardı, şampiyonluk kutlanıyordu. Bir anda tüm garaj Glock'un geçildiğini anlayamamıştı. (Bana görü Glock geçilmedi yol verdi) Adil oynanmayan bir oyun izledik.

Sebastian Vettel yarış sonunda verdiği bir demeçte'' son turda Lewis Hamilton'ı geçerken şampiyonun belirlenmesinde ne kadar önemli bir role sahip olduğunun farkında olmadığını'' söyledi. Alman pilot, Hamilton-Massa mücadelesinden habersiz, kendi yarışına bakıyormuş.

Time Glock ise'' son turlara kuru zemin lastiğiyle girdiğini ve yağışın hızlanması ile hız kaybettiğini belirterek şampiyonluğu etkileyen birisi olduğumu bilmiyordum'' dedi.
Yarışın son turlarına damgasını vuran iki pilot da hemen hemen aynı ifadeyi kullanmışlar. ''Şampiyonluğu bu kadar etkileyeceğini bilmiyorduk''. E be kardeşim son yarışta bunu bilmeyeceksiniz de neyi bileceksiniz.

Vettelden ziyade düşündüren Glock. Yarışın bitimine saniyeler kala belirli bir yavaşlama gerçekten kuru zemin lastikleri mi ? Gerçekten yağış kuru zemin lastiklerinin hızını bu derece düşürüyor mu ? yirmi saniye kala. YERSEK...

http://www.turkiyef1.com/

2 Kas 2008

Yağmur Adamlar

Malaga v Barcelona, bu hafta şu ana kadar izlediğin en zevkli maç oldu. Maç başlamadan önce oynanıp oynanmaması konusunda tereddütlerim vardı. Maç öncesi yağan yoğun yağmur saha zeminini o kadar kötü yapmıştı ki tatil edilme ihtimali var diye düşünüyordum. Hakemin doksan dakikayı başlatan düdüğünden sonra son derece keyifli bir maç izleyeceğim kanısına varınca koltuğa daha bir sıkı sarılarak izledim maçı. Seyri güzel ve son derece heyecanlı olsada oynayan topcular açısından son derece zorlu geçti maç. Top istenilen yere bir türlü gitmiyor. Barcelona ayağa pas yaparak gol bulan bir takım. Bu ağır zemin şartlarında zorlanacaklarını hatta bu hafta puan kaybedeklerini düşünüyordum. O nasıl bir free-kickti. Xavi o golün sahibi. Dakikalar henüz beşi gösteriyordu. Bu zeminde de uzun atılan paslarla yada duran toplarla gol olurdu ancak. Cevap çok geç kalmadı Malaga takımından. Bu kez dakikalar on ikiyi gösteriyordu ve yine bir uzun top sonucunda harika bir sol ayak çalımı ve bir o kadar da güzel sol ayak vuruşuyla durumu eşitledi. Duda o golün sahibi. Bence asıl ilginç olan gol Messi'den geldi.Tamamen çalışkanlığı ile alakalı bir gol.
Barcelona adına atılan üçüncü gol yine Xavi'den. Ceza sahası içine atılan yine bir uzun pasta Henry kafayla indiriyor sadece dokunmak kalıyor golün sahibine. Dördüncü golün adı Alves. Tam olarak Alves diyemeyiz. Sağ kanattan kullandığı serbest vuruş savunma oyuncularından Wellington'un ayağına çarparak gol oluyor. Kısaca oyunun özeti bu.

Xavi Hernandez dikkatleri çekmek istediğim kişi. Şahsi fikrim, bu adam bir çok maçta takımının gizli kahramanı. Dün de öyle oldu. Hatta gizli kalmadı bu kez. Bağıra bağıra ben burdayım dedi. Müthiş bir dayanıklılık, harika top saklayış ve inanılmaz öldürücü son vuruşlar.

Bir diğer isim. Tabi bu isim için söylenecek çok söz yok. Var da ben bulamıyorum. Lionel Andres Messi. Bir insan maç kazanmak için hele ki bu kadar ağır bir zeminde ölesiye bir mücadele veriyorsa sonuç dün akşam ki gibi oluyor.
(Yağmur maç boyunca ara ara devam etti)

fotolar:http://www.fcbarcelona.com/


Malaga 1 - 4 Barcelona